نشست مطبوعاتی «رضا جمارانیان» مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین روز شنبه هفتم تیر ماه در سالن کنفرانس این شرکت و با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین، این نشست بهمناسبت عرضه اولیه سهام شرکت سیمان تامین در بورس که قرار است روزچهارشنبه 11 تیرماه انجام شود با حضور رضا جمارانیان مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین، مجید وفاپور معاون شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
جمارانیان در ابتدای این نشست ضمن خوشآمدگویی به خبرنگاران با اشاره به این که 15 درصد سهام این شرکت با نماد سیتا وارد بازار سرمایه میشود، گفت: سیمان تامین زیرمجموعه هلدینگ شستا دارای چند بخش از جمله صنعت سیمان، ساختمان عمران و حمل و نقل و سرمایه این شرکت به 1100 میلیارد تومان میرسد که شامل 45 شرکت زیرمجموعه است.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در ادامه به معرفی فعالیتهای شرکت سیمان تامین بهصورت کامل پرداخت و گفت: شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین بهعنوان یکی از هلدینگهای زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) است که در 3 زمینه صنعت سیمان، صنعت ساختمان و عمران و حمل و نقل فعالیت میکند. سرمایه این شرکت بالغبر 1100 میلیارد تومان و بهطور مختصر این هلدینگ شامل 45 شرکت است که از این تعداد 30 شرکت به صورت مدیریتی و 15 شرکت به صورت غیرمدیریتی و در تقسیم بندی دیگر 26 شرکت به صورت بورسی . 19 شرکت غیربورسی داریم.
وی با اشاره به این که ارزش پرتفوی کل مجموعه حدود 20 الی 22 هزار میلیارد تومان برآورد می شود، توضیح داد: در صنعت سیمان هلدینگ سیمان تامین بزرگترین هلدینگ سیمانی کشور با 18 شرکت است که به صورت مدیریتی اداره می شوند و در مجموع 30 درصد ظرفیت تولید و فروش سیمان در هلدینگ سیمان تامین است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تاکید بر این که سود تجمیعی سال 98 از محل شرکت های سیمانی بالغ بر 1121 میلیارد تومان بوده که نسبت به سود 381 میلیارد تومانی سال 97 حدود 190 درصد افزایش رشد داشته است. در صنعت عمران و ساختمان نیز در مجموع 4 شرکت مدیریتی داریم که از شاخص ترین آن ها شرکت سابیر است که در زمینه پروژه های عمرانی به طور عمده سدسازی مشغول به کار است. ارزش پروژه های در دست اجرا در شرکت سابیر حداقل بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان برآورد می شود. از پروژه های شرکت های ساختمانی شرکت ایران سازه که داخل این شرکت که یکی از قدیمی ترین شرکت های ساختمانی کشور به شمار می رود بالغ بر 3500 میلیارد تومان برآورد می شود که شامل پروژه های در دست ساخت است.
وی با اشاره به فعالیت های شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در بخش حمل و نقل به فعالیت های شرکت حمل و نقل آبادان پرداخت و در این باره گفت: این شرکت در مجموع 30 درصد حمل و نقل کالاهای اساسی کشور را برعهده دارد. نتیجه عملکرد تلفیقی شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین در مجموع 3 صنعت یادشده در سال 98 حدود 1350 میلیارد تومان برآورد شد که نسبت به سود سال 97 که 471 میلیارد تومان بود، نشان از 190 درصد رشد سود میدهد.
مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین تاکید کرد: رشد تولید و فروش سیمان در کشور در مجموع بدون احتساب شرکت سیمان تامین 9 درصد بود که این میزان در شرکت تامین به دو برابر رسیده است.
به گفته جمارانیان، رشد ریالی ناشی از فروش هم 62 درصد معادل 3806 میلیارد تومان بوده است. همچنین حاشیه سود هم به 41 درصد رسید.
وی درباره محل افزایش سرمایه شرکت تاکید کرد: افزایش سرمایه قبل از عرضه اولیه صورت گرفته شده که محل آن هم وصول مطالبات بوده است.
مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین به عنوان بزرگ ترین کارخانه سیمانی کشور افزود: یکی از دلایل سوددهی مجموعه تعیین تکلیف وامهای ارزی بود. در سال 97 سیمان آبیک 103 میلیارد تومان زیان انباشته داشت که با تسویه تسهیلات ارزی و بهبود روش فروش و کنترل هزینه ها در سال 98 به 200 میلیارد تومان سود خالص و نهایتا 100 میلیارد تومان سود انباشته رسید. تسهیلات ارزی از صندوق ذخیره ارزی دریافت شده بود که از طریق قانون رفع موانع تولید با بانک به این تفاهم رسیدیم که تسهیلات دریافت شده به ریال و به نرخ سالی که این تسهیلات دریافت شد، تسویه شود.
جمارانیان گفت: از این محل، جلوی تحمیل 1000 میلیارد تومان هزینه به شرکت را گرفتیم.
وی ادامه داد: وام دیگرمان در بخش فاینانس خودگردان بود که توانستیم وجه التزام 16 درصدی را کاهش دهیم و از این محل توانستیم 14 میلیون یورو را به 3.7 دهم میلیون برسانیم که این میزان وام هم با نرخ نیمایی با بانک صادرات تسویه شد. در این بخش هم از تحلیل 150 میلیارد تومان هزینه به شرکت جلوگیری کردیم.
مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین با بیان اینکه فرایند بورسی شدن سیمان آبیک را انجام دادهایم، ادامه داد: با بورسی شدن سیمان آبیک، که یک سرمایه گذاری ایجادی است؛ ارزش افزوده قابل ملاحظهای برای سیمان تامین ایجاد خواهد شد.
جمارانیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه دستوری بودن قیمتگذاری سیمان چه اثری در این صنعت گذاشته و میزان درآمد این هلدینگ از صادرات سیمان چقدر بوده است، گفت: از زمانی که میزان عرضه در بازار کمتر از تقاضا بود، دولت نسبت به قیمتگذاری سیمان اقدام کرد اما از 10 سال گذشته تا کنون این روند معکوس شده و عرضه بیش از تقاضا است. برای اینکه رقابت منفی بین شرکتها شکل نگیرد با رقبا به این توافق رسیدهایم که 35 درصد ظرفیت خط تولید را بلااستفاده نگه داریم. بنابراین در این شرایط قیمتگذاری از سوی دولت درست نیست.
وی با تاکید بر اینکه قیمتگذاری از سوی دولت باعث تاثیر منفی آن در بخش صادرات شده است، گفت: قیمتگذاری در بخش صادرات متاثر از قیمت داخلی است و در حالی که قیمت سیمان صادراتی ایران 9 دلار است، این قیمت برای سیمانهای خارجی حدود 60 تا 80 دلار است.
مدیرعامل هلدینگ سیمان تامین افزود: در این شرایط به عبارت ساده تر به جای صادرات کالا، صادرات انرژی انجام میشود.
جمارانیان ادامه داد: از 10 سال گذشته تا به امروز تورم 5.5 برابر شده و قیمت ارز به 120 برابر رسیده اما قیمت سیمان فقط 3 برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به نگرانیهایی درباره افزایش قیمت سیمان و اثرگذاری آن در قیمت مسکن گفت: تاثیر سیمان در بخش ساختمان 4/0 درصد است و باعث افزایش قیمتها نمیشود.
جمارانیان همچنین به پرسشی دیگر مبنی بر تاثیرپذیر بودن صادرات این صنعت از تحریمها پاسخ داد: صنعت سیمان در بخش تولید از تحریمها تاثیر نمی پذیرد اما در بخش سرمایهگذاریهای جدید تحریم میتواند در این صنعت تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت تولید سیمان در کشور 85 میلیون تن بوده و اکنون میزان تولید 60 میلیون تن است.
تهران، خیابان استاد مطهری، بعد از چهارراه قائم مقام فراهانی پلاک334
صندوق پستی: 3619 ــ 15875
تلفن: 4 ــ 88833170
فکس: 88833179
ایمیل: commercial@igico.com